Hieronder kunt u de pelgrimstocht van Jan en Theo Vink volgen. Zij hebben natuurlijk méér te doen dan te schrijven (wat dacht u van fietsen??) dus het zijn telkens kleine stukjes tekst met een foto erbij. op 27 augustus hopen zij aan te komen in Santiago de Compostela.

 

Zaterdag 12 september 2015
Hoe mooi kan het zijn als je een sponsor-pelgrimstocht naar Santiago gemaakt hebt en je kunt de cheque waarop het bedrag van € 2.600 staat aanbieden in een pelgrimskerk. Zo was de cirkel rond: de start van de rit vanuit Haarlem, het Rosenstock Huessy huis, en het project afsluiten in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Jan en Theo wat hebben jullie ontzettend veel beleefd en heel veel geld bijeen gebracht. Jullie hebben een dikke pluim verdiend!


Donderdag 27 augustus 2015
Na een bewogen reis hebben Jan en Theo hun doel bereikt: de kathedraal van Santiago de Compostela.

Doordat de internetverbindingen tijdens de reis vaak slecht of helemaal niet werkten, is er amper contact geweest. Een reisverslag zal achteraf nog komen.


Vrijdag 14 augustus 2015

Een kort berichtje van de heren: aangekomen in Cadillac (bijna 1.000 km gereden) na een dag regen.


9 augustus 2015
Een triest bericht:
"Foto's versturen lukt even niet. Afgelopen nacht is ook nog mijn fiets gestolen. Op de camping in Vendome. Morgen pas aangifte en andere fiets halen. Groet, Jan."


2 augustus 2015

Op de foto: inderdaad een moderne fiets en allerlei moderne kampeerspullen.

Bericht: we hebben (gisteren) pakweg 100 km gefietst en zijn nu op een camping bij Lage Zwaluwe. Vandaag gaan we door naar België, bijv naar Mechelen.

Kick-off bijeenkomst 31-7-2015, Haarlem

Jan en Theo hebben familie, vrienden en bekenden uitgenodigd bij elkaar te komen om het begin van de pelgrimstocht in te luiden door een gezellig samenzijn met een serieus woord, het stempelen van de pelgrimskaart en een gezamenlijke maaltijd.

Jan en Theo vertelden daar ook wat voor hen deze pelgrimstocht betekent:"Een bedevaart of (pelgrims)reis is een tocht naar een bedevaartsoord dat een bijzondere betekenis heeft binnen een religie. Redenen voor het ondernemen van een pelgrimage zijn om over een hogere waarheid, God of het leven na te denken; om respect te betuigen; om inspiratie te verkrijgen; om tot bezinning te komen; om een poosje afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan; om de ' ervaring'; om er geweest te zijn; of om andere mensen te ontmoeten. Weer anderen pelgrimeren als getuigenis van vrede en solidariteit met slachtoffers van onderdrukking en geweld. Voor ons liggen ruim 4 weken met weinig TV, hopelijk leuke ontmoetingen in een 'verrotte wereld', vol spanning tussen landen, volken en individuen. Vrijwillig overnachten in een tentje op een camping. Vrijwillig! Niet verplicht, zoals vluchtelingen in een kamp. Moderne pelgrims op de fiets.
Bedevaartgangers droegen schelpen of kleine medailles op hun kleding. Hadden een stok, staf en een kalebas met water. Wij doen het met een zonnebril, campinggas en bidons.
De bedevaart kon ook worden opgelegd als boetedoening en is dan een voorwaarde voor absolutie (vergeving). Wij weten dat we het niet kunnen verdienen - dat model is na Pasen afgeschaft.
Voor de camino geldt, net als voor het hele leven. De weg is het doel. Wij gaan er van genieten!"

Vanuit ALSZeeland: Heren, een goede, voorspoedige en inspirerende reis toegewenst!26 juli 2015

Een week voordat Theo en ik op de fiets naar Santiago zitten, laat ik in een Boshutdienst te Zoutelande de te volgen route zien. Met een minifietsje wordt daar bijgehouden waar wij zijn. Het oranje vlaggetje geeft het goede doel ALS, weer. Ook kreeg ik nog een Jacobsschelp met goede wensen voor de tocht mee.

 

ALS we fietsen, fietsen we voor ALS
Pelgrimstocht Jan en Theo Vink
Één van de ALSZeeland vrijwilligers, Jan Vink, heeft het prachtige plan opgevat om op de fiets naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela te gaan. Hij zal deze ruim 2.500 km lange tocht samen met zijn broer Theo in augustus gaan rijden.
Maar er zit méér aan vast dan alleen een heleboel kilometers rijden. Jan en Theo willen er niet enkel een mooie vakantierit van maken, maar hebben besloten voor het goede doel te rijden: ALS. Op deze site zullen zij met enige regelmaat iets van hun belevenissen laten horen. U kunt dus hun ervaringen meebeleven!
Zij bieden u ook iets bijzonders: als u minimaal € 5 doneert, sturen zij op hun tocht een kaartje naar degene die u heeft opgegeven. Een ontzettend leuke en zeker onverwachte verrassing dus voor dat familielid of die bekende. Het bedrag dat zij overhouden na aftrek van de kosten is .... sponsorgeld voor ALS.
Dus, hoe meer mensen een verrassingskaartje kaartje laten sturen hoe meer opbrengst er is.
Hieronder ziet u hoe u mee kunt doen aan deze actie. Om de brief duidelijker te kunnen lezen of te printen, klik dan hier