Verslag ALS on Tour
Op donderdag 13 september verzamelden een groep fietsers van 15 personen, waaronder de man en zoon van Jarien, bij de veerboot in Vlissingen.
Ze begonnen aan een driedaagse fietstocht om Jarien te herdenken. De eerste dag ging van Breskens naar Oost-Duinkerke. Een hele mooie route langs de kust van Zeeuws Vlaanderen. In Nieuwvliet Bad was de eerste stop en voegde de volgwagen met eten en drinken zich bij de groep. Nu iedereen erbij was werd de rit officieel geopend door de voorzitter Arie. Na een mooie maar lange rit van 85 kilometer langs de kust kwamen we aan op onze eindbestemming, de jeugdherberg. We reden in twee groepen, een groep randaneurs (snelle fietsers, maar geen racefiets) en een groepje racefietsers. Na een gevulde maag gingen we naar bed om ui te rusten voor de volgende dag.

Na een stevig ontbijt vertrokken we om 09.00 voor een lange tocht van 105 kilometer. De volgwagen besprak met de groep de rustpunten en we konden vertrekken. We hebben geluncht op een hel mooie plek. Na ongeveer 100 kilometer kwamen we aan in Gent. Wat is dat gevaarlijk fietsen met al die tramrails! Gelukkig ging het allemaal goed en kwamen we vrij vlot bij onze laatste slaapplek, een jeugdherberg aan de rand van Gent. Na een heerlijke douche en een paar biertjes zijn we op zoek gegaan naar een goede pizzeria. Het duurde even voordat iedereen zijn pizza had, maar we hebben heerlijk gegeten. Nog naar een lichtshow gekeken en toen weer naar bed.

De laatste dag: Op naar huis, zo'n 70 kilometer. De knooppunten stuurden ons door een deel van Gent en zigzaggend tussen bomen en weilanden door. Onderweg kregen we nog een regenbui, gelukkig stelde het niet veel voor...de kleding moest toch in de was ;) Nadat we met boot naar Vlissingen waren gevaren zijn we met zijn allen naar Camping 't Schaepeweitje gereden. Daar hadden we een afsluitende barbecue met de vrijwilligers en sponsors van ALS Zeeland. Het waren drie hele mooie dagen met z'n allen, echt een familiegevoel. Maar er ontbrak wel een hele belangrijke schakel. We zullen die schakel nooit vergeten en haar altijd blijven herdenken.

Dank jullie wel allemaal!
David Sinke

10e Trap ALS de wereld uit
Zaterdag 23 juni werd de 10e Trap ALS de Werld uit gehouden vanaf Camping 't Schaepeweitje in Biggekerke.
Zo'n 150 deelnemers schreven zich in voor de verschillende fiets- en wandeltochten. Voor de start gaf Isabel Provoost een prachtig optreden.
De verloting was ook weer een succes. Voor deze 10e editie stelde Piet Voskamp een fiets ter beschikking voor de verloting. De appels werden gesponsord door Landwinkel Weststrate, bolussen door Bakkerij Bliek. Camping 't Schaepeweitje stelde hun terrein voor deze dag weer beschikbaar.Omroep Zeeland was aanwezig voor live radioverslag.
Alle vrijwilligers, EHBO-ers bedankt voor jullie inzet. De opbrengst van deze geslaagde dag was € 2650,00!

Isabel Provoost

Berner vrienden Zeeland
Op 13 mei hebben 103 deelnemers met 65 Berner Sennenhonden gewandeld voor ALS.
Ze hebben een prachtig bedrag opgehaald van €607,00. Hartelijk dank hiervoor!

 

Uitslag Rabo Clubkas Campagne
Met 313 stemmen is Stichting ALS Zeeland geëindigd op de 28e plaats. De 313 stemmen zijn een bedrag van € 1.041,33 waard, geschonken door Rabobank Walcheren/Noord-Beveland.
Alle mensen die gestemd hebben heel hartelijk bedankt!


Peter Platschorre Classic 7 april 2018

Op 7 april 2018 wordt de "Peter Platschorre Classic"georganiseerd.
Een fietstocht van 85km over Zuid-Beveland. De opbrengst van de tocht is voor Stichting ALS.
Deelname vanaf €10,00, meer mag ook. Fiets u mee?
Het startbewijs kunt u kopen via https://peterplatschorreclassic.alsacties.nl/ of mail uw naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en doneer minimaal €10,00 
op NL50RABO3493636903 t.a.v. S.C. Platschorre.


Nieuwe app voor mantelzorgers ALS

Het ALS Centrum van het UMC Utrecht ontwikkelde een ALS-app om mantelzorgers te ondersteunen. Zij kunnen op deze manier ervaringen en tips uitwisselen.
De ALS-app is gratis te downloaden in de App store en Play store. De app heet ALS Naasten.


Nisse-ALS wandeltocht

Op zaterdag 17 maart zijn er weer, vanuit de Schaapskooi in Nisse, een aantal prachtige wandeltochten uitgezet door ALSZeeland.

Afstanden en tijden

  • 30 km 08.30-09.00 uur
  • 25 km 08.30-09.00 uur
  • 20 km 08.30-10.00 uur
  • 15 km 08.30-11.00 uur
  • 10 km 08.30-13.00 uur
  • 5 km 08.30-14.00 uur
  • Het startbureau sluit om 16.30 uur (tijd wanneer je gefinisht moet zijn)

    Zoals vorige keren zal ook in de Schaapskooi een loterij worden ingericht. De opbrengsten zijn allemaal voor ALSZeeland.

Zaterdag 2 februari vond de jaarlijkse Stap ALS de wereld uit weer plaats.
Meer dan 200 enthousiaste wandelaars gingen van start voor 6, 10, 15 of 20 kilometer wandelen.
Wethouder Derk Alsema gaf het startsein door het lint door te knippen.
De opbrengst van deze dag was het mooie bedrag van € 2740,00 waarvoor we iedereen hartelijk bedanken.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ALS Stap voor Stap de wereld uit
Zaterdag 3 februari 2018 vindt de jaarlijkse wandeltocht "ALS Stap voor Stap de wereld uit" weer plaats.
De start en finish zijn zoals gewoonlijk Bij Revant Revalidatie, locatie Lindenhof te Goes.
De start is om 10.00 uur maar u bent van harte welkom vanaf 09.30.
Ook dit jaar kunt u kiezen uit 4 afstanden: 6km (ook voor scootmobiel), 10km, 15km en 20 km.
De deelnamekosten zijn €8,50 per persoon of €16,00 per gezin.
Graag tot 3 februari!

 

Nieuwjaarsduik
Afgelopen maandag, 1 januari 2018, was de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Vlissingen, georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren.
Al jaren wordt er geld opgehaald door middel van verschillende activiteiten en gedoneerd aan Stichting ALS Zeeland. Dit jaar mocht Hans Sinke een cheque in ontvangst nemen met het prachtige bedrag van € 1.300,00. Hiervoor bedanken we Zwemmen langs Walcheren heel hartelijk. Tot volgend jaar!