Koffermarktverkoop in Koudekerke
Afgelopen zaterdag, 5 augustus, was in Koudekerke een zogenaamde Koffermarkt verkoop. Ook een tafeltje van ALSZeeland was welkom. In de ochtend heel veel regen, en Jopie de Jonge was alleen en heeft dus haar handen vol gehad aan het droog houden van de spullen. Chapeau!! Gelukkig werd het in de middag veel beter weer en zo werd het een gezellige dag. Met alle zelfgemaakte spulletjes heeft zij een mooi bedrag opgehaald van ongeveer € 50.
Heel graag wil ze nog een keertje iets dergelijks doen, maar zoekt dan eigenlijk iemand die dit samen met haar kan doen. Mocht het iets voor u zijn neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij brengen u dan in contact met Jopie.


SWO wandeltocht voor ALS
Al meerdere jaren organiseert Rinus Jobse binnen de Stichting Wandelen Oostkapelle in augustus een aantal wandeltochten waarbij de opbrengst voor ALS is. Een ontzettend vriendelijk gebaar! 
De tocht dit jaar zal 26 augustus plaatsvinden. De wandeltochten zijn zoals altijd in verschillende lengtes; 40 en 30 km voor de (zeer) ervaren wandelaars, maar ook de 20, 15 en 10 km zijn zeker uitdagingen. Vanaf 8:30 uur is het startbureau open; in verband met de verschillende lengtes staan op de poster hiernaast de afstandsafhankelijke starttijden vermeld. (40 en 30 km tussen 8:30-9:00; 20 en 15 km tussen 9:00- 12:00; 10 km tussen 9:00-13:00)
Dit jaar hangt het motto "molens" aan de tocht. Hoe langer de afstand hoe meer molens u zult zien. 
We hopen op een mooie wandeldag met veel plezier!


9e "Trap ALS de wereld uit" met unieke veiling
Zaterdag 24 juni 2017
Locatie: minicamping ’t Schaepeweitje in Biggekerke.
Vanaf 9:00 uur is er veel bedrijvigheid in de schuur van de camping. Fietsers en wandelaars druppelen binnen en schrijven zich in voor een afstand, drinken een kopje koffie/thee en kopen loten bij Jopie. Ook zijn er twee professionele verpleegkundigen die voorlichting geven over ALS. Mensen van de EHBO en een echte motard zorgen voor ondersteuning van de deelnemers.
Veel bedrijven hebben appels, drukwerk, prijzen voor de verloting, boodschappen enz gesponsord. Minicamping ’t Schaepeweitje stelde hun schuur en faciliteiten gratis ter beschikking. Een doedelzakspeler zorgt voor de muzikale sfeer en om 10 uur stuurt Frans vd Heyde de ruim 55 deelnemers in het Zeeuws op pad. Hoewel het weer zich niet van de beste kant heeft laten zien, komen alle deelnemers tevreden terug.
Aan het einde van de gezellige dag is de netto-opbrengst ca. € 1.270. Alle trouwe medewerkers bedankt voor hun inzet tijdens deze 9e TRAP ALS de wereld uit. Op naar het tweede lustrum!


Rabo clubkascampagne
Van 6 tot en met 18 april konden de op Walcheren of Noord-Beveland wonende leden van de lokale Rabobank 3 stemmen uitbrengen op 371 goedgekeurde verenigingen of stichtingen. Ook ALSZeeland was, net al vorig jaar, te vinden op de lange lijst namen.
ALSZeeland heeft 268 stemmen gekregen en staat daarmee op de 38e plaats. Fantastisch, want deze plaats heeft de enorme donatie opgeleverd van € 827,08.
Een heel groot dank-je-wel voor alle stemmers die dit mogelijk hebben gemaakt!!! 


Vrijdagmarkt Ter Reede
Sinds maart dit jaar is ALSZeeland wat anders aanwezig dan voorheen. Door langdurige ziekte van een van de "marktvrouwen" zullen de komende tijd geen nootjes verkocht worden. Wel zijn er allerlei leuke hebbedingetjes en schilderijtjes te koop. Dus zéker de moeite waard om een in de kraam te komen kijken. 
De opbrengst van de aprilmarkt was € 30.


Wandeltocht Nisse
Zaterdag 18 maart was de jaarlijkse wandeltocht bij Nisse, welke mooie routes had door de Zak van Zuid-Beveland, die het prille voorjaar liet zien.
De weersvoorspellingen waren niet positief, maar het bleek reuze mee te vallen en vanaf 9 uur was het droog. Wel bleef er de hele dag een stevige wind waaien, maar de 59 deelnemers lieten zich niet kennen en de stemming was opperbest. Iedereen was vol lof over de pijling en ook de verloting was een succes. Jopie wist menig wandelaar te strikken om wat enveloppen te trekken.
De opbrengst was in totaal € 324,75 Met dank aan de organisatoren en helpende handen; Wilma, Jaap, Jan, Jopie met vriendin, Lia, Ineke en Corrie, was het een succesvolle dag met een mooi bedrag voor het goede doel.


Spontane donatie
In februari heeft Oost-Souburger op de verjaardag gevraagd of gasten een gift in de collectebus wilden doen. Het opgehaalde bedrag is fenomenaal: € 347.
Hartelijk dank voor deze geweldige actie. Bij deze wensen wij u een goed nieuw levensjaar toe!


Spinningmarathon
Wegens privé omstandigheden gaat de spinningmarathon op. 24 maart in Ter Reede niet door.


ALS Stap voor Stap de wereld uit
Hoewel het weer van te voren als heel matig werd voorspeld, waren er toch een heleboel wandelaars die zich al hadden opgegeven als deelnemers voor 4 februari in Goes. En het grootste deel van de dag viel mee...maar rond ongeveer 14:00 uur begon het een beetje te spetteren en vervolgens werd het echt regen. Jammer, maar de stoere laatste wandelaars vonden het (gelukkig) geen probleem!
Er waren ruim 240 wandelaars gekomen, voor de korte maar ook voor de langere routes. 
Natuurlijk zijn het hele bedragen die de deelnemers betalen. Het is prachtig dat al dat geld als extra voor het onderzoek naar ALS gegeven kan worden. En zelfs zijn er mensen die er een aparte sponsorkaart gebruiken en met € 120 aankomen. Geweldig !!!
De loterij werd weer heel goed bezocht. En met alle spontane gaves in de collectebussen werd € 2.922,85 bijeengebracht!!!!
Een dergelijke dag is echt een SUPERDAG geworden. Er komen vele, inmiddels, bekenden op de wandeltochten. Ook René Verhulst, de burgemeester van Goes, is een van die bekenden.
Volgend jaar gaan we weer....de eerste zaterdag van februari 2018. Tot dan!!!
Er zijn enkele foto's gemaakt. Kijk hier.

De volgende bedrijven hebben de wandeltocht gesponsord: Bema Kunststof (echt een heel mooi bedrag!!), Revant Lindenhof, Sligro, Spar in Kortgene, PWG kledingleverancier, Waterbouw De Jonge, Dorpshuis Versvliet, AH in Goes, De Soeten Inval en Pipoos. Hartelijk dank!!!


Februarimarktje Ter Reede
Hoewel we al druk bezig waren om de wandeltocht voor de volgende dag klaar te maken, hadden we toch het plezier van weer een marktje in Ter Reede. Hoewel het niet echt druk bezocht was, is het wel erg leuk door alle aandacht voor onze nieuwe dingen. En op dat ogenblik was er veel verkoop van de nieuwe, door Jopie zelfgemaakte sleutelhangers. Samen heeft het toch weer een mooi bedrag opgeleverd: € 33,80. Volgende maand zullen we er weer zijn.


Vrijwilligersfeestje 28 januari 2017
ALSZeeland is heel blij dat er zoveel vrijwilligers zijn. In feite zijn er drie verschillende groepen, het Walcherse team dat Trap organiseert, een Bevelands team dat de wandeltochten organiseert en een team dat graag lange fietstochten organiseert.
Deze verschillende groepen komen elkaar niet vaak tegen, hoewel er sommige medewerkers zijn die het gewoon erg leuk vinden om overal aan mee te doen. Juist omdat we een algemene ontmoeting wilden organiseren, hebben Marina en Arie (bestuursleden) een winterbarbecue bij hun thuis geregeld. Helaas waren er veel zieken, dus helaas waren we maar met 20 personen. Maar het was vreselijk gezellig en is met enthousiasme over alle werkzaamheden gesproken. Het zijn mooie en goed werkende mensen. We zijn er trots op!
Toen het vlees besteld werd bij Maros vroeg de slager waarom er barbecue vlees besteld werd. Arie vertelde over het goede werk van de vele ALSZeeland-vrijwilligers. De slager vond het mooi om dit te horen en bood direct al het vlees gratis aan. Een enorme verrassing!Het is onze bedoeling om elk jaar een gezamenlijke ontmoeting te organiseren.
Nieuwe donatiemeter voor 2017
Het is elk nieuwe jaar spannend wanneer het eerste bedrag aan de nieuwe donatiemeter toegevoegd kan worden. Dat was in 2017 voor het eerst op 6 januari. Een mini bedragje, maar het is in ieder geval een positieve verandering van het bedrag "nul".
Het was een uitermate rustige markt in Ter Reede, ook de opbrengst was gering (€ 15,35). Maar toch is dit het eerste bedrag in de hoop dat in 2017 weer € 30.000 behaald kan worden. In 2016 is dat nét niet gelukt op een kleine € 400 na. Jammer natuurlijk, maar ruim € 26.000 in een jaar is toch zéker een geweldig bedrag.Dé Vlissingse Nieuwjaarsduik

Hoewel er wel heel wat minder deelnemers dan vorig jaar waren vanwege het bar koude weer, is de Vlissingse nieuwjaarsduik weer een geweldig evenement geweest. Na de uitermate frisse duik stond er glühwein en warme chocolademelk klaar. Ook kreeg ieder een mooie medaille.De veiligheid van de duik wordt gewaarborgd door een aantal zeer ervaren zeezwemmers in het water, die zorgen dat mensen niet te ver gaan. Zo staan in het water als rijtje boeien was dit keer wel héél erg koud. Tóp!!!

Allerlei markten in december
Op verschillende plaatsen was ALSZeeland uitgenodigd om allerlei dingen ter verkoop aan te bieden. Er was van alles gemaakt, ansichtkaarten, kerstkaarten, jam, kerstversiering, Zeeuwse spulletjes enz enz. Het is leuk dat er veel kopers te vinden zijn.
In Ter Reede in Vlissingen was er op 3 december een vrijdagmarktje, dat € 29,75 opleverde.
De kerstmarkt in Ter Reede op 13 en 14 december was helaas niet heel druk bezocht, maar bracht toch nog € 204 op.
In Zierikzee was er een kerstmarkt, die bemand werd door Ineke en Margret. Zij deden dit voor de eerste keer op een kerstmarkt. Maar hun actie had een prima resultaat: € 125,45