Archief 2016


Vrijdagmarkt Ter Reede
Terwijl op 3 juni een heleboel sportievelingen zich uitsloofden om de Mont Ventoux te bedwingen, was ALSZeeland bezig met de verkoop van eigengemaakte spullen, noten en jam. De winst van een enkel uurtje was € 41 sponsorgeld voor ALS on Tour (september 2016).


Lions4envoorjaar
Dat de Lionsclub Borsele en Kapelle de Bevelanden een feestje kunnen bouwen, is inmiddels bewezen. Op zaterdagavond 16 april stond de Goederenloods in Goes in het teken van lekker eten en drinken, muziek en gezelligheid. Om het feest compleet te maken waren er bijzonder mooie prijzen in de loterij, gedoneerd door Roompot, garage Zwartepoorte en Zeeland Air. En dat allemaal voor twee goede doelen: Stichting Leergeld en Stichting ALSZeeland.
In het totaal hebben de Lions € 7000 opgehaald. Zo konden beide doelen een mooie cheque van € 3.500 in ontvangst nemen. De opbrengst kon zo groot zijn door de sponsoring van Jumbo, Hoondert 's Heerenhoek, Deinco, Multraship, Covra, Caps Nobel, fa. Rijk en Zeeland Seaports.


Rabo Clubkascampagne

Van 6 tot en met 18 april was de stemperiode voor de Rabo clubkasactie WNB (Walcheren en Noord Beveland). In de afgelopen jaren hadden we ook meegedaan, toen was het meestal rond € 300. Maar dit jaar .... waar zijn al die stemmers vandaan gekomen? Dit jaar sloeg echt alles! Van alle organisaties en verenigingen die meededen stonden wij op de 37e plaats en kregen € 791,09 op onze rekening gestort. Bedankt alle stemmers! Bedankt Rabo!


Wandeltocht Nisse

De derde zaterdag van maart is inmiddels ook een vaste wandeltocht van ALSZeeland. Startpunt is dan de Schaapskooi in Nisse, een goede plek om van daaruit prachtige wandelingen te maken. En we worden er altijd reuze vriendelijk ontvangen. Dank daarvoor!
Ondanks dat er op 19 maart meerdere wandeltochten betrekkelijk in de buurt waren, kwamen er toch 134 wandelaars, die dankbaar gebruik maakte van de gepijlde tochten. Bij terugkomst kon men nog een lootje kopen in de hoop op een prijs van de overvolle tafel.
De tocht, die nauwelijks onkosten kende, heeft een mooi bedrag van € 514,91 opgebracht. Een pluim voor de organisators en andere vrijwilligers!


Vrijdagmarkt Ter Reede
De kraam van ALSZeeland is altijd anders, steeds hebben we verschillende koopwaar. Wel zijn er de "vaste" artikelen zoals kaarten, Zeeuwse spulletjes (oa handdoeken en gastendoekjes), jam en noten. We hebben inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Erg leuk om er telkens weer te kunnen staan.De markt van 5 maart heeft € 51,05 opgebracht. Een mooi resultaat voor een paar uurtjes.


ALS Stap voor Stap de wereld uit
BEDANKT wandelaars, vrijwilligers en sponsors!!!!
Want als een benefietevenement meer dan eens gehouden wordt, dan hóóp je als organisatie natuurlijk elke keer op groter, mooier en meer opbrengsten. Maar dat heb je als organisatie niet (volledig) in de hand. Vooral als je de eerste zaterdag van februari als vaste datum kiest, dan kun je qua weer natuurlijk alles verwachten. Toch is het opvallend dat deze dag zelden slecht is. Tot nu toe zijn alle evenementen in goed of prachtig weer verlopen.Zo ook de editie van 2016 ... "fantastisch wandelweer" moeten al die 320 wandelaars gedacht hebben voordat ze naar Lindenhof gingen.
Hoewel al wel enkele wandelaars op pad waren voordat het officiële startsein gegeven was, hebben de meeste deelnemers uit de mond van burgemeester René Verhulst kunnen horen hoe blij hij is met dit evenement in de gemeente Goes. Op deze plaats wil de organisatie ook graag melden dat wij blij zijn dat hij, indien mogelijk, elke keer het startschot geeft.
Alle routes waren uitgepijld en er waren prettige rustplaatsen geregeld: het Geerteshuis in Kloetinge en B&B Hof Olmenstein eveneens in Kloetinge. Een groot deel van de opbrengst van de versbereide koffie, taart en soep is ook aan ALSZeeland gedoneerd.
Bij terugkomst in Lindenhof stond soep, brood en fruit klaar. Hier past een hartelijke dank voor Jeannette en Paul, die op hun vrije zaterdag als vrijwilliger alle werkzaamheden in de keuken regelden.
De loterij had, zoals altijd, een enorme aantrekkingskracht en dat was niet vreemd want er waren weer mooie prijzen gedoneerd door allerlei bedrijven (waarvoor onze dank!)
Aan het einde van de dag konden we alle opbrengsten bij elkaar optellen en kwamen we aan het recordbedrag van ruim € 4.200. FANTASTISCH!!!! Het geeft ons de inspiratie voor een volgende editie. Bent u daar dan ook weer bij??


Vrijdagmarkt Ter Reede
5 februari was het de eerste vrijdagmarkt van het nieuwe jaar. Dankzij alle eigengemaakte (veelal Zeeuwse) artikelen van "vaste marktvrouw" Jopie maakten we een mooie start van 2016: € 44,95!


Spontane donaties
Zómaar ... een spontane gift van € 50 van mevrouw M.S. Ook ontvingen we € 80 voor een lezing bij de Lions Zostera Zeeuws-Vlaanderen. Dank!

 

Oud en Nieuw
Op 31 december konden we het boekjaar 2015 sluiten met een mooi resultaat, ondanks dat we het ons zelf gestelde streefbedrag niet gehaald hebben. Toch is een kleine € 21.000 geen kleinigheid. Onze jaaropbrengst is klein naast grote evenementen als de Amsterdam City Swim en Tour du ALS, maar levert wel een continue stroom onderzoeksgeld op. Wij zijn erg trots op wat wij tot nog toe bereikt hebben.
Maar de teller staat niet lang op € 0, want op 1 januari is er de Vlissingse Nieuwjaarsduik vanaf het Badstrand, georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren. Ongeveer 900 mensen doken in bijna lente-achtige temperaturen het water in om het jaar fris te beginnen.
Naast het verplichte inschrijfgeld voor de duik kon men een donatie doen voor ALS: zo kwam een mooi bedrag binnen € 279,30. En meteen is de donatieteller weer van het nulpunt af!Net als vorig jaar doneert Event-Safe hun opbrengst van het evenement aan ALS! Dit bedrag wordt binnenkort bekendgemaakt. Hartelijk dank aan alle organiserende partijen.