Openwater zwemseizoen 2016
Na een winterseizoen trainen in het zwembad,
onder de deskundige leiding van Thierry Potin, is de tijd aangebroken dat er weer met grote regelmaat vóór het Vlissingse Badstrand gezwommen wordt. Als het water een klein beetje op temperatuur is gekomen (voor een aantal dapperen is 10 C al weer voldoende) gaat een groep sportievelingen bijna dagelijks te water. Het zijn goed geoefende zwemmers die veel aandacht hebben voor de veiligheid.

Enkele van deze veiligheidsmaatregelen bij de trainingen:
- de vaargeulen zijn (natuurlijk) verboden terrein
- er wordt met ingang van dit seizoen VERPLICHT gezwommen met zogenaamde boeitjes, waterdichte oranje luchtzak/-tas. Hiermee blijft de zwemmer in de golven goed zichtbaar
- men zwemt altijd met een "maatje".   

Nieuwkomers zijn altijd welkom. Zij worden van te voren goed geïnstrueerd en in het water begeleid. Er zijn geen kosten aan de trainingen verbonden. Doel is veel plezier in het zwemmen en (zwem-)conditie opbouwen voor de geplande zwemtochten in de zomer.
In het zomerzeizoen vinden, naast de trainingen, de wedstrijden plaats. Stichting Zwemmen langs Walcheren organiseert jaarlijks 4 wedstrijden; 3 tochten met een lengte van 4 km, bij de laatste tocht kan gekozen worden tussen 1 zeemijl (ong 1850 m) of 1 km.
Ook als u niet wilt meezwemmen, kom gerust eens even kijken! Met name de wedstrijden zijn erg leuk om te zien, er varen dan ook verschillende veiligheidsvaartuigen met de zwemmers mee.

Data wedstrijden:

03 aug;  19:00; Oostkapelle-Domburg; 4 km
17 aug;  19:00; Dishoek-Zoutelande; 4 km
24 aug;  19:00; Zoutelande-Westkapelle; 4 km
31 aug; 19:00; Vlissingse Zee Zwem Race (2 afstanden: 1 zeemijl en 1 km)

Voor meer info over het zeezwemmen, zie www.zwemmenlangswalcheren.nl

Een deel van de opbrengst van de activiteiten van Stichting Zwemmen langs Walcheren komt ten goede aan St. ALS Nederland.